Κάνε το decoupage παιχνίδι

Ντεκουπάρουμε χωρίς φρένο και δημιουργούμε έργα αξίας. Χρήσιμες συμβουλές που θα απογειώσουν τις κατασκευές σας

Όταν έχετε όλες τις προμήθειες μαζί,βεβαιωθείτε ότι η βούρτσα σας δεν έχει χαλαρές τρίχες. Οι τρίχες που πέφτουν μπορεί να καταλήξουν στην κόλλα σας και να μεταφερθούν στο έργο σας. Όταν βουρτσίζετε την κόλλα, χρησιμοποιήστε γρήγορες και ομαλές πινελιές για να αποφύγετε το σκίσιμο και τις ζάρες στο χαρτί σας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά και ομοιόμορφη πίεση.

Αφού αγοράσετε το χαρτί σας για ντεκουπάζ, είστε σχεδόν έτοιμοι να επαναφέρετε το αντικείμενο ή τα έπιπλά σας. Υπάρχουν πολλά υλικά που μπορείτε να κάνετε decoupage, ένα από τα κυριότερα είναι το ξύλο. Μπορείτε επίσης να κάνετε decoupage σε ορισμένα υφάσματα εάν έχετε την κατάλληλη κόλλα για αυτά.

  • Όσον αφορά το ντεκουπάζ ξύλου, τρίβετε πάντα ελαφρά την επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι είναι ωραίο και λείο για να αποφύγετε ανεπιθύμητες φυσαλίδες ή χτυπήματα και βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι απαλλαγμένη από παλιά και σαθρά χρώματα. Ίσως είναι δελεαστικό να παραλείψετε αυτό το βήμα. Ωστόσο,αν το κάνετε μπορεί να καταλήξετε με ένα έργο τέχνης που θα αρχίσει να θρυμματίζεται και να ξεφλουδίζει αργότερα.
  • Πολλοί προτιμούν να βάφουν την επιφάνειά τους πριν την ντεκουπάρουν. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να το κάνετε, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κιμωλία ή κάποιο ακρυλικό χρώμα ακόμα και ημι-διάφανη βαφή για ξύλα. Αφού στεγνώσει τελείως, τρίψτε ξανά το χρώμα πάνω από για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανώμαλες επιφάνειες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αστάρι αντί για χρώμα. Πάντα βεβαιωθείτε ότι η πρώτη στρώση είναι εντελώς στεγνή πριν προσθέσετε άλλη μια στρώση χρώματος ή αστάρι πάνω της.
  • Εάν η κόλλα σας είναι παλιά και σβολιάσει, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα νέο μπουκάλι ή να το στραγγίσετε μέσα από ένα κόσκινο. Οι σβώλοι και οι μάζες θα καταλήξουν να προκαλέσουν χάος και μπορεί να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε το έργο τέχνης σας. Αποφύγετε το άγχος. Εκτός από αυτές τις άκρες κόλλας, μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε κόλλα.