Γιατί μας αρέσουν τα παστέλ χρώματα στο decoupage-Ψυχολογία Παστέλ Χρωμάτων

Το χρώμα είναι μια σιωπηλή γλώσσα, γιατί ..έχει μια δόνηση, όπως η μουσική. Ο πειραματισμός με το χρώμα είναι μια αντικειμενική και υποκειμενική εμπειρία. Τα παστέλ χρώματα αντιπροσωπεύουν την ουδετερότητα,προκαλούν ειλικρίνεια και χαλάρωση και μερικές φορές εξισώνονται με τη λογική. Γενικά θεωρούνται γαλήνια, απαλά, ευαίσθητα, ..θηλυκά και καθαρά

Οποιοδήποτε σχέδιο στην τεχνική του decoupage, προορίζεται να μεταφέρει ένα μήνυμα, και προφανώς, αυτό το μήνυμα επηρεάζει τη σκέψη και την ψυχολογία των ανθρώπων. Η επιλογή λοιπόν του κατάλληλου χρώματος για κάθε περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί είναι πολύ σημαντική.
Επειδή το παστέλ χρώμα δίνει την αίσθηση του μαλακού, η προσθήκη μιας τέτοιας πινελιάς στο σχέδιο του Decoupage κάνει την εικόνα πιο προσιτή και ενδιαφέρουσα. Η αντίθεση της εικόνας με αυτές τις πινελιές τραβάει την προσοχή εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

Ψυχολογία των παστέλ χρωμάτων

Το παστέλ πράσινο συμβολίζει τη φύση, την ανάπτυξη, την εξέλιξη, τη γέννηση και την ηρεμία και έχει μια βαθιά συναισθηματική αναλογία με τα αισθήματα ασφάλειας. Για το Φενγκ Σου, το παστέλ πράσινο αντιπροσωπεύει την οικογένεια, τη φύση και την τιμή.

Θεωρείται ότι τα κίτρινα παστέλ συμβολίζουν τη χαρά και την ευτυχία ενώ το παστέλ ροζ αντιπροσωπεύει το παιχνίδι και μια νέα αρχή.

Τα καφετί είναι λιγότερο κορεσμένα από τα βασικά χρώματα, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ελαφριά, απαλά και καταπραϋντικά. Χρησιμοποιούνται πάντα την άνοιξη αφού συνδυάζονται καλά με ουδέτερα χρώματα και δημιουργική κομψότητα.

Το λευκό χρώμα που χρησιμοποιείται αντιπροσωπεύει τη διαύγεια, την αθωότητα, την καθαριότητα, την πνευματικότητα, την αγνότητα, και την ελπίδα.

Παστέλ χρώματα ως φόντο στο Decoupage

Εάν χρησιμοποιείτε παστέλ χρώμα σε οποιοδήποτε σχέδιο, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή με το φόντο της εικόνας. Πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολικές αντιθέσεις. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του φόντου και του παστέλ χρώματος που χρησιμοποιείτε στο σχέδιό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο χρώμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρυζόχαρτο ή μία χαρτοπετσέτα που υπάρχει ένα μπλε καθαρό στο σχέδιο και να το συνδυάσετε με ένα πολύ πιο ανοιχτό μπλε ως χρώμα του φόντου. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο που κυριαρχεί ένα παστέλ χρώμα και να το συνδυάσετε με ένα άλλο παστέλ χρώμα λίγο πιο ανοιχτό.

Εάν προτιμάτε απαλά, διακριτικά χρώματα από έντονες αποχρώσεις, γιατί να μην δοκιμάσετε να προσθέσετε ενδιαφέρον στα έργα σας με μια πιο μελετημένη χρωματική παλέτα; Είτε νιώθετε πιο άνετα περιτριγυρισμένοι από ζεστές, σιωπηρές αποχρώσεις όπως το ντελικάτο ροζ είτε αισθάνεστε χαρούμενοι με την παρουσία πιο γλυκών παστέλ όπως λεμόνι, βατόμουρο και την μέντα, το μυστικό για αυτοπεποίθηση χρώματος είναι να επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων ..και να κολλήσετε σε αυτήν.

Νέος κατάλογος αποχρώσεων

Επειδή το χρώμα ..δεν τελειώνει στους τοίχους, η KARRON σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την χρωματική της παλέτα DECOUPAGE ACRYLICS -PASTEL SHADES 2023. Πρόκειται για μια παλέτα hand made με 20 παστέλ αποχρώσεις που προσδίδουν ηρεμία και χαλαρότητα στα έργα. Όλες οι αποχρώσεις αυτές έχουν αποτυπωθεί στον μοναδικό αυτό χρωματικό κατάλογο αυτούσιες, στη φυσική τους μορφή. Ανακαλύψτε αποχρώσεις όπως Aloe Vera, Mint tea, Cookies, Make up, Sunset love, Raw Sugar και πολλές άλλες. Αν θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε μοναδικά έργα που θα ξεχωρίζουν και θα κάνουν την διαφορά, και αν σας αρέσουν οι προκλήσεις, απλά επιλέξτε την επόμενη απόχρωση μέσα από αυτή την καταπληκτική παλέτα χρωμάτων.

Τον χρωματικό κατάλογο καθώς και τα προϊόντα θα τα βρείτε σε συνεργαζόμενα καταστήματα ειδών ζωγραφικής και δημιουργικής απασχόλησης.