Τι είναι το Decoupage

Το ντεκουπάζ έχει μακρά ιστορία που έχει επηρεαστεί από διάφορες χώρες. Πολύ πριν το decoupage κάνει το ντεμπούτο του στη Γαλλία, η τέχνη της κοπής χαρτιού εξασκούνταν και τελειοποιούνταν σε όλο τον κόσμο.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πού εμφανίστηκε για πρώτη φορά το decoupage στην ιστορία, είναι ασφαλές να πούμε ότι προήλθε από ανατολικούς πολιτισμούς και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη γύρω στον 17ο αιώνα.

Το “decoupage”, που σημαίνει “κόψιμο” στα γαλλικά, είναι μια μορφή τέχνης που περιλαμβάνει την κοπή και την κόλληση εγκοπών χαρτιού σε μια ξύλινη, μεταλλική ή γυάλινη επιφάνεια. Από τραπέζια, σεντούκια, κομοδίνα και κουφώματα κρεβατιού μέχρι καλάθια αχρήστων, κουτιά καπέλων, αμπαζούρ και οθόνες – μπορείτε πρακτικά να κάνετε decoupage τα πάντα!

Οι εγκοπές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους μπορούν να προέρχονται από διάφορα έργα τέχνης, χαρτί περιτυλίγματος, περιοδικά ή κατασκευασμένο χαρτί decoupage. Αφού τακτοποιηθούν τα χαρτιά, ο καλλιτέχνης τα κολλάει και εφαρμόζει πολλές στρώσεις βερνικιού ή λάκας.

Το αντικείμενο μπορεί να λειανθεί και να γυαλιστεί για να δημιουργήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση. Τα αποτελέσματα αυτής της απλής μεθόδου κοπής και κόλλησης είναι φανταστικά. Τα αντικείμενα φαίνονται σαν να έχουν βαφτεί επαγγελματικά.

Προϊόντα

Κόλλες για το Decoupage

Με τις κόλλες για decoupage οι δημιουργικοί και οι μικροί σχεδιαστές μπορούν να κολλήσουν μοτίβα χαρτοπετσέτας, ριζόχαρτου, εφημερίδας επάνω σε ξύλινα κουτιά, πήλινα αντικείμενα, χαρτοκιβώτια, κεραμικά, πέτρα, βάζα, μπουκάλια, μεταλλικά αντικείμενα κ.α. Οι κόλλες decoupage lack είναι ιδανικές για να δημιουργηθούν γρήγορα αναμνηστικά δώρα, διακοσμητικά χώρου και υψηλής
αισθητικής έργα τέχνης.

Πάστες διαμόρφωσης και ειδικών εφέ

Η ακρυλική τέχνη σε νέα διάσταση. Με τις πάστες KARRON δημιουργούνται τρισδιάστατα εφέ και οι συνθέσεις εικόνων σε καμβά αποκτούν ελκυστικό βάθος εικόνας και μεγάλη εκφραστικότητα. Οι πάστες διαμόρφωσης και αυτές των ειδικών εφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτύχουν διάφορες υφές και εφέ φόντου. Είναι με βάση το νερό και είναι ιδανικές για σχέδια με σπάτουλα της παλέτας και για εφαρμογές πλούσιες σε υφή με το πινέλο.

Ακρυλικά χρώματα για το Decoupage

Ψάχνετε για ένα καθαρό ματ αποτέλεσμα; Τα ακρυλικά ματ χρώματα KARRON προσθέτουν απλή κομψότητα σε κάθε διακοσμητικό έργο. Η έλξη τους έγκειται στις απόλυτα ταιριαστές χρωματικές αποχρώσεις. Ζεστό γκρι γραφίτη, φιλικό κίτρινο ή βαθύ έλατο. Στεγνώνουν γρήγορα με ομοιόμορφη κάλυψη. Αποτελούν την τέλεια επιλογή – ως αστάρι, για βάψιμο ή ως βάση για decoupage. Η κρεμώδης σύσταση και η ευχάριστη μυρωδιά τους κάνουν την καρδιά κάθε λάτρης του DIY να χτυπά πιο γρήγορα.

Ημιδιαφανείς βαφές για ξύλινα αντικείμενα

Αναζητάτε φυσική δύναμη χρώματος; Το ακατέργαστο φυσικό ξύλο και το απορροφητικό μη επικαλυμμένο χαρτί DECOUPAGE αγαπούν αυτό το υλικό. Διεισδύει για να δώσει μια ένταση χρώματος, χωρίς να καλύπτει το ζεστό κόκκο. Αρμονικοί χρωματισμοί σε απαλό κίτρινο ήλιο, φρέσκο πράσινο μήλο ή ονειρεμένο τριανταφυλλί μεταμορφώνουν καρέκλες, δίσκους ή μικρά σεντούκια σε ελκυστικά καθημερινά αντικείμενα.

Βερνίκια για το Decoupage

Θέλετε να προστατέψετε τα έργα σας; Χρησιμοποιήστε τα διαφανή και
αδιάβροχα βερνίκια KARRON. Mπορούν να εφαρμοστούν σε επιφάνειες που έχουν ήδη στεγνώσει και πρέπει να σφραγιστούν με βιώσιμο τρόπο. Μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλά υπόβαθρα, είναι ανθεκτικά στην υγρασία και είναι διαθέσιμα σε γυαλιστερά, ματ και μεταξένια εφέ.

Μεταλλικά χρώματα

Ψάχνετε για λαμπερά εφέ; Κόβουν την ανάσα.Τα ακρυλικά μεταλλικά χρώματα KARRON γυαλίζουν ακόμα και στην αρχική τους κατάσταση και, όταν εφαρμόζονται σε ακρυλικά ματ χρώματα ή σε χρώματα κιμωλίας, παρέχουν μια πολυτέλεια για κάθε έργο DIY.

Πολύτιμος χρυσός, φλογερός αστραφτερός χαλκός ή αστραφτερή σαμπάνια – η μοναδική λάμψη διαμαντιού που βρίσκεται σε κάθε χρωματική απόχρωση των ακρυλικών μεταλλικών χρωμάτων KARRON κάνει κάθε διακοσμητικό έργο ανεκτίμητο. Το χρώμα αποκτά τη δραματική του λάμψη όταν εφαρμόζεται γενναιόδωρα και συνδυάζεται με πλούσιο αποτέλεσμα: είτε σε ανοιχτόχρωμο ξύλο είτε σε τραχύ αποξηραμένο πηλό.