Ακρυλικό σφραγιστικό

Σφραγιστικό ακρυλικό

Γνωρίστε το ποιοτικό ακρυλικό σφραγιστικό!   

Η επιλογή του τέλειου ακρυλικού σφραγιστικού μοιάζει με το πιο δύσκολο μέρος οποιαδήποτε έργου D.I.Y, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα  να διαλέξετε.

Το ακρυλικό σφραγιστικό είναι ένα προϊόν με βάση το νερό και τις ακρυλικές ρητίνες. Χρησιμοποιείτε για καλαφάτισμα σε αρμούς και πλήρωση ρωγμών και κενών κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ποιος είναι ο σκοπός του;

Παρέχει προστασία από τη σκόνη και τα έντομα που μπορεί να προέρχονται από κενά και ρωγμές ανάμεσα σε τοιχοποιία και δάπεδα, περιμετρικά των κουφωμάτων κ.α. Το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα ποιοτικό ακρυλικό σφραγιστικό, είναι ότι θα πρέπει να παραμένει εύκαμπτο ακόμη και μετά τη βαφή. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πλήρωση αρμών στην κατασκευή, καθώς όταν στεγνώνει θα πρέπει να γίνεται σαν καουτσούκ.  

Πού μπορεί να εφαρμόσετε ένα ποιοτικό ακρυλικό σφραγιστικό;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά υλικά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι ανθεκτικό στην υγρασία και σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Τέτοια υλικά μπορεί να είναι: ξύλο, σκυρόδεμα, τούβλο, μέταλλο. Πιο ξεκάθαρα, μερικά παραδείγματα περιοχών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα σφραγιστικά-στεγανωτικά αυτής της κατηγορίας είναι: κουφώματα, παράθυρα, αρμοί κτιρίων και ειδών υγιεινής, ανάμεσα σε σοβά ντεπί και δάπεδο κ.α.

Γιατί αυτό το σφραγιστικό;

Μπορεί να πρόκειται για μία …απλή σφράγιση αλλά ποτέ μία σφράγιση δεν θα πρέπει να θεωρείτε απλή γιατί τότε δεν θα είναι σφράγιση. Επιλέγοντας το ποιοτικά άριστο σφραγιστικό, κλείνουμε ..την πόρτα στην υγρασία, τα έντομα, τις σκόνες κ.α. Τα ακρυλικά σφραγιστικά αυτής της κατηγορίας, συνήθως μπορείτε να το βρείτε σε φύσιγγες των 310 ml και όχι σε αυτές των 280 ml που κυκλοφορούν τα περισσότερα χαμηλής ποιότητας σφραγιστικά.